Завершилося Свято Весни 2010 “Пісня буде поміж нас!”

З 22 по 24 травня поблизу с. Бронька Іршавського району закарпатські пластуни в рамках всеукраїнської акції провели Свято Весни 2010 “Пісня буде поміж нас!”

Програма СВ включала різні гутірки, смугу перешкод, теренові та спортивні змаги. Досить цікавою та пізнавальною була мандрівка на форелеве господарство, де діти змогли власноруч наловити собі на вечерю пстругів.

Провід СВ висловлює щиру подяку батькам, виховникам та всім, хто долучився до організації Свята Весни.

Першуном СВ став юнак куреня УПЮ ч. 45 ім. Ф. Корятовича – пл.прих. Сергій Лещак.

ст.пл.вірл. Софія Будник, голова Станиці Ужгород, заступник коменданта СВ 2010:

Цьогорічне Свято Весни водночас було і дуже гарним і дуже складним. Але найважливіше те, що воно було особливим і яскраво відрізнялося від усіх інших. Перш за все тим, що у ланці інструкторів стояли нові обличчя – теперішнє юнацтво Станиці, а в майбутньому її нові провідники; вперше за останні роки на Святі були присутні пластуни, що після тривалої перерви повернулися до організації, зі своїми дітьми. Вважаю, що Свято Весни ми провели на славу: юнацтво задоволене та щасливе, побавилося, повчилося, з посмішками на вустах та блиском у очах повернулося додому, провід здобув безціннийдосвід у спілкуванні один з одним, довівши, що кожен з нас – особлива та неповторна особистість, що вносить свою іскру в чар пластування. Вдячна проводу СВ за розуміння і підтримку. Юнацтву – за реп і хіп-хоп, за диско і оперу, за кекси і барабани, за бабунів і мамбо ямбо. До зустрічі на літньому таборі!

Фотоальбом СВ 2010

пл.прих Сергій Лещак – першун СВ 2010

Слово коменданта СВ 2010 ст.пл. Володимира Токача, ЦМ

Буйний в нім порив, надія,
В Пласті росте новий люд
Гімн Пласту

СКОБ!
Вітаю вас, дорогі друзі, на щорічному і традиційному пластовому Святі Весни.

Свято Весни – це не просто триденне таборування в стилі «light», Свято Весни — це початок таборового літа. Це налаштування себе і свого гуртка на активне пластове літо — у багатьох з вас попереду табори — в когось важливі курінні чи станичні, а в когось ще й більш масштабні – крайові.

Щоразу навесні ми збираємося на маленький, але дуже важливий табір, табір присвячений нашому опікунові — св. Юрієві. Тут ми можемо прокинутися від зимової сплячки, трошки розрухати свої задубенілі за зиму м’язи, пригадати деяток добрих старих пісень, дати рукам згадати деякі практичні навики з минулого таборового літа, чи, можливо, дехто взнає щось нове для себе. Загалом, це добра нагода вкотре перевірити свою готовність.

Я радий відзначити, що з року в рік наша станиця організовує все більш чисельні Свята Весни. Цього ж року, з ініціативи Крайового проводу Пласту усі місцеві Свята Весни відбуваються в рамках одного загальнокрайового СВ. Це щось на зразок того, як відбувається ще одна масова пластова акція, яку ми проводимо взимку — Вифлеємський Вогонь Миру.

Такі акції дуже важливі для нас, як для організації, що відновлює свою славу і популярність. Чим більше про нас згадуватимуть інші люди, чим більше в позитивному ключі буде висвітлюватися діяльність Пласту, тим краще буде для самих пластунів, у кінцевому випадку.

Цьогоріч тема Свята Весни — «Пісня буде поміж нас». Це слова з однойменної пісні видатного українського співака, а також композитора й автора багатьох відомих пісень, як наприклад «Я піду в далекі гори» чи «Водограй», або пісня, що в свій час побила рекорди популярності — «Червона рута». Ці та багато інших, прекрасних витворів музичного мистецтва належать руці Володимира Івасюка, чиє життя на злеті невідомі обірвали якраз у такі ж весняні дні 31 рік тому — 18 травня його понівечене тіло знайшли перехожі у лісі під Брюховичами (це таке містечко біля Львова).

Сподіваюся, що ці три дні будуть для справді вас цікаві, що ви зачерпнете нових вражень до літа, і познайомитеся з справді новими людьми.