Ужгородські пластуни відзначили 72-гу річницю Карпатської України

Ужгородські пластуни взяли участь у заходах, присвячених відзначенню 72-ої річниці Карпатської України в м. Ужгород та на Красному Полі.

Вранці, 15 березня 2011 р., о 9-30 пластуни тримали почесну стійку під час покладання квітів до пам`ятника Президентові Карпатської України о. Авґустину Волошину в Ужгороді.

Відтак, о 12-45 на Красному Полі відбулося урочисте вшанування пам`яті полеглих за Карпатську Україну карпатських січовиків, пластунів, вчителів, інтелігенцію, а також вшанування пам`яті тих, котрі були розстріляні пізніше, чи закатовані в тюрмах чи відправлені до концтаборів.

Пластуни, як ось уже чи не двадцять поспіль років, знову зустрілися на Красному Полі з безпосереднім свідком тих березневих подій 1939 року – Іваном Мироном (був арештований 1951 р. та засуджений військовим трибуналом МГБ до 25 років таборів суворого режиму. Не реабілітований до сьогодні.

Зліва на право: Андрій Скрипка, Іван Мирон, табірне фото
Письменник та видавець Іван Ребрик та Іван Мирон на Красному Полі

Опісля усіх офіційних урочистостей, на Красному Полі відбулося іменування пластунками-прихильницями двох юначок, яких відразу було прийнято до куреня УПЮ ч. 38 ім. Миколаї Божук, гурток “Акварельки” (виховниця – пл.уч. Христина Петрінко).

Фотоальбом