Відкрилася пластова фотовиставка, присвячена 72-ій річниці Карпатської України

11 березня 2011 р. у приміщенні читального залу Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва відкрилася пластова фотовиставка, присвячена 72-ій річниці Карпатської України, а також 88-ій річниці заснування Пласту в Ужгороді (заснований 7.02.1923 р.) та 130-ій річниці від дня народження організатора Закарпатського Пласту – д-ра Володимира Бірчака (д.н. 12.03.1881 р.).

До експозиції ввійшло 15 фотографій з діяльності Закарпатського Пласту міжвоєнного періоду, а також з засідання Сойму Карпатської України у березні 1939 р.

Виставка буде діяти протягом 2 тижнів.

Фотографії взяті з приватного архіву видавництва “Ґражда“, пластового архіву Закарпатського осередку Пласту-НСОУ, книги С. Пап-Пугача “Пластовий Альманах (Рим, 1976 р.).

Від імені ужгородського осередку Пласту висловлюємо щиру подяку працівникам та дирекції бібліотеки за сприяння в організації виставки.

Пластуни на ювілеї в о. Августина Волошина, Прага, весна 1939 р.
Вечеря знагоди посвячення українсько-американського дому в Хусті, крайній праворуч стоїть О. Блистів. Також на фото: о. Волошин, Владика Няраді, Ревай, Штефан, д-р Долинай, Ю. Химинець, д-р С. Росоха, Роман, Марія Химинець, Єлисавета Кузьмівна та інші.