Друг Огурчик (пл.уч. Костянтин Марчишак, у беретці) - першун табору "Герць"

Закарпатські пластуни взяли участь у відзначенні 100-ліття Пласту

Закарпатські пластуни взяли участь у Ювілейній Міжкрайовій Пластовій Зустрічі з нагоди 100-ліття Пласту.

ЮМПЗ складалося з 2-х етапів – таборового та стаціонарного на території Українського Католицького Університету (Львів).

Друг Огурчик (пл.уч. Костянтин Марчишак, у беретці) - першун табору "Герць"
Друг Огурчик (пл.уч. Костянтин Марчишак, у беретці) – першун табору “Герць”

Під час першого етапу пластуни з Ужгорода були учасниками всеукраїнських таборів, що мали різну тематику – кінного (табір “Герць”), виховно-вишкільного (“Школа Булавних” та “Крайовий вишкільний табір”), морського (“КМТ”), мистецького (“Метаморфози”) тощо.

У рамках 2-го етапу ЮМПЗ пластуни змогли взяти участь у 4 активітетах – на териорії УКУ, в Золочівському замку, Шевченківському гаю та на Погулянці (р-н Львова). Всі активітети мали різну тематику – мистецьку, спортивну, водну тощо.

Ужгородські пластуни також були організаторами та учасниками Міжнародної конференції до 100-ліття Пласту, участь в якій взяли відомі науковці – о. д-р Борис Ґудзяк, д-р Богдан Гаврилишин, д-р Ігор Юхновський, д-р Орест Субтельний, Любомир Гузар та ін.

Під час Конференції відбулася презентація щойновиданої книги з історії Пласту на Закарпатті – “Пласт на Закарпатті в минулому і сьогодні”. Це – матеріали Міжнародної наукової конференції, що відбулався в рамках 1-го Всеукраїнського джемборі в с. Невицьке 1996 року.

*