Вифлеємський Вогонь Миру

Вифлеємський Вогонь Миру 2015

24 грудня о 17.30 у Різдвяному містечку поблизу Лінгвістичної гімназії відбудеться урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру громаді міста Ужгород.

Крім того, 24 грудня о 10.00 – пластуни передадуть Вифлеємський Вогнь Миру голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю, а в неділю – 27 грудня о 9.00 – прихожанам Греко-католицького собору в Ужгороді.

Вифлеємський Вогонь Миру
Вифлеємський Вогонь Миру

 

Щороку в грудні-січні з ініціативи Пласту проводитиметься акція Вифлеємський вогонь миру. Нагадаємо, що основним завданням акції є поширення Вогню, запаленого у Вифлеємі, Україною – до кожної громади, кожної домівки чи установи. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри.

Церемонія передачі цього символічного Вогню підтримується пластунами вже понад 20 років. Цього року Вогонь містянам ужгородські пластуни передаватимуть на святі урочистого відкриття Різдвяного містечка, яке розташоване на набережній Незалежності біля Лінгвістичної гімназії. Усі охочі зможуть отримати Вогонь аж до православного Різдва, оскільки лампадка з Вогнем зберігатиметься у Різдвяному містечку.

Докладніше: ВВМ 2014 р., ВВМ 2013 р.